De Wikensafari

Op safari wandelend in de wijk de Wiken
Ontdekken, beleven, gezelligheid, samen doen, hapjes en drankjes

Dit evenement hebben we moeten uitstellen in verband met het Coronavirus.

Zodra we meer weten melden we de nieuwe datum.

De Wiken in

Voor wijkbewoners van de wijk De Wiken een toegankelijke wandeltocht, langs verrassende initiatieven in de buurt zelf. Je ontdekt leuke initiatieven op het gebied van samen dingen doen, ondernemen, bewegen, gezelligheid, lekker eten, drinken, ontspanning en inspiratie. Kortom zaken die bijdragen aan de gezondheid van de wijkbewoners.
Met medewerking van organisaties, bedrijven, instellingen, verenigingen en inspirerende buurtbewoners uit De Wiken krijg je creatieve en verrassende presentaties te zien en te horen en krijg je een kijkje in de keuken van boeiende initiatieven om de kwaliteit van leven in onze buurt te verbeteren. Met deze Wikensafari wil het burgerplatfom ‘Drachten op eigen wieken’ samen met de inwoners van De Wiken graag horen waar jullie trots op zijn en waar jullie nog verbeterpunten zien. Tijdens de wandeling gaan we graag in gesprek. Maak kans op een gratis diner Met het startbewijs kan worden deelgenomen aan de loterij voor gratis dinerbonnen. Een dinerbon is geldig voor een diner met 5 personen bij….

De Route

De start van de route vindt plaats bij de Brede School. Daar kun je je melden met je ticket. Die kun je krijgen via de button op deze pagina of op de dag zelf aan de inschrijftafels bij De Brede School. Daar ontvang je een definitief startbewijs. Met dit startbewijs kun je tijdens de route ook consumpties krijgen en meedoen aan de grote loterij. Je kunt starten vanaf 11.00 uur. De wandeling zal plaatsvinden onder begeleiding van een gids. De laatste lopers starten om 15.00 uur. De route voert langs allerlei locaties en is maximaal 2 km lang.

Activiteiten

Tijdens de wandeling zullen vele acts gepresenteerd worden: er valt iets te beleven op sportief, muzikaal en cultureel gebied. Ook lekkere hapjes en drankjes worden niet vergeten. Initiatief & organisatie De organisatie van dit evenement is in handen van ‘Burgerplatform Drachten op eigen wieken’.